Chili Outdoors

A mi történetünk

Hosszú évek utazása és túravezetése után indítottuk el a Chili Outdoors túráit, hogy megosszuk kedvenc outdoor programjainkat veletek. A kaland sportok sok műfaját szeretjük, de a szívünk csücske a kajaktúrázás a Tisza-tavon. Sok éves kajakos, túravezető és Tisza tavi tapasztalattal rendelkezünk, így biztos lehetsz benne, hogy a lehető legjobb vezetést és felszerelést nyújtjuk számodra.

Pap Veronika

túravezető

Tóth Zsigmond

túravezető

Miért a Tisza tó?

A Tisza-tó, Magyarország legnagyobb mesterséges tava, alig harminc év alatt burjánzott azzá az egyedülálló, sokoldalú ökoszisztémává, amit most láthatunk. Az ember és természet pozitív együttműködésének eredménye az az összetett, változatos tó-rendszer, amit együttesen Tisza-tónak nevezünk. A Hortobágyi Nemzeti Park részeként Unesco világörökségi védelmet élvez, természeti értékei világviszonylatban is kiemelkedőek. A Tisza-tó az ország talán legizgalmasabb vízitúra terepe, nyílt vízfelületek, szigetek, holtágak, nádasok és sekély csatornák váltják egymást.

Miért túrakajakkal?

A kajak gyors és egyszerű közlekedési mód a tavon. Jelentős távolságokat lehet bejárni vele, valamint olyan részekre lehet így eljutni, ahova máshogy nem. Csendes eszköz, így nem riasztja el az élővilágot. A túra közben eldugott szigeteken, partokon, madármegfigyelő tornyokon állhatunk meg pihenni. Az evezés sportos és szórakoztató program, ami képzett túravezető jelenlétében teljesen biztonságos. A kajak tökélestes emberi erő hajtotta jármű, mert kényelmes és elfér benne minden felszerelés, az elemózsia, de még a kávégép is.

Felelős kalandok

Fontosnak tarjuk a felelős túrázást, a tudatos és fenntartható szolgáltatást. A természeti értékeket maximálisan őrizzük és vigyázunk rá, az ökológia lábnyomunkat pedig a minimális szinten tartjuk. Helyi közösségeket és vállalkozásokat részesítünk előnyben, támogatjuk a munkájukat.

Túráink

Délutáni kajakozás, egy sportos nap vagy mini expedíció? Válassz programjaink közül!

4 ÓRA

Próbáld ki a kajakozást

Ismerkedés a biztonságos kajakozással és rövid túra a Tisza-tavon.

Megnézem
TELJES NAP

Kajaktúra a Tisza-tavon

Egy laza evezés a Tisza-tó legszebb területein, miközben megtanulod a túrakajakozás alapjait.

Megnézem
1-5 NAP

Tisza-tó expedíció

Rátok szabjuk, és csak nektek vezetjük. Ha mindent látni szeretnél, vagy privát túrát tervezel a barátaiddal, akkor ez lesz a te kalandod.

Megnézem
CHILI OUTDOORS TALÁLKOZÁSI PONT 

Albatrosz kikötő

Tiszafüred, Holt-Tisza part

Írj Nekünk !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.