Részvételi feltételek

Működés

A Chili Outdoors nem utazási iroda, hanem sport és szabadidős tevékenységet nyújtó, valamint felszerelést bérbe adó vállalkozás. Az árak nem tartalmaznak utazási, szállás, étkezési vagy biztosítási költséget, erről a részvevők egyénileg gondoskodnak. Kajakos programjainkhoz gyakorlattal és helyismerettel rendelkező túravezetőt valamint az előírásnak megfelelő, minőségi felszerelést biztosítunk. A részvételi díj az általunk bonyolított konkrét programokra vonatkozik, részvételre jogosít a túrákra a szabályzat feltételei mellett. Szállás, illetve utazási kérdésekkel kapcsolatban információ formájában segítséget nyújtunk.

A részvétel feltételei

A programokon csak fenőttek, illetve felnőtt kíséretében 14, évüket betöltött fiatalok vehetnek részt.
Minden résztvevő számára kötelező a biztos úszás tudás, amit a túravezető akár ellenőrízhet is.
A rendelkezésre bocsátott felszereléseket az előzetes oktatás szerint rendeltetés szerűen kell használni. Ellenkező esetben bekövetkezett anyagi kár a résztvevőt terheli.
A résztvevő köteles a túravezető iránymutatása szerint viselkedni a programon.
A természet védelme alapvető számunkra, ezért a túráinkon tilos szemetelni, vagy a természetet más módon károsítani. Szigorúan tilos továbbá az élőlények bármilyen zavarása, gyűjtése.
Fontosnak tartjuk a többi kiránduló és a helyi lakosok nyugalmának biztosítását, ezért mások zavarását és veszélyeztetését nem tartjuk elfogadhatónak.
A túrákon ittas vagy bódult állapotban részt venni kifejezetten veszélyes, ezért nem megengedett.

Programváltozás

A kajakozás, mint a természetjárás formája és szabadtéri sport adottságaiból adódóan nagyban függ a környezeti tényezőktől. Az időjárás, a vízviszonyok és a résztvevők fizikai és mentális állapota befolyásolja a program teljesíthetőségét.

A program megvalósulásáról a túravezető dönt, akinek a mérlegelésben a biztonság, a felszerelés megóvása és a törvényi keretek betartása a fő szempot. A túravezető a program előtt és közben is a fenti feltételek mellett dönthet annak megváltoztatásáról illetve felfüggesztéséről.

Amennyiben a program megkezdése előtt belátható, hogy a túra nem teljesíthető (árvíz, extrém időjárás), akkor a túravezető kezdeményezheti a program elhalasztását.

Kizáró okok

A túrákon csak felnőttek, illetve felnőtt kísérővel 14. évüket betöltött fiatalok vehetnek részt. A biztos úszás tudás és az általános sportos erőnlét alapvető feltétel. A részvétel saját felelősségre lehetséges.

A szív-és érrendszeri panaszok, mentális és pszichés betegségek, szédülés, koordinációs zavar kizáró okokként jelentkezhetnek a túrákon. Kérlek ha kérdésed van, egyeztess velünk.

A részvételi feltételek be nem tartása azonnali kizárást von maga után. A túráról való kizárást anyagilag kompenzálni nem áll módunkban.

Lemondás

Ha mégsem tudsz részt venni a programon, azt jelezd nekünk. Lemondás esetén a program indulása előtti 5. naptári napig a teljes összeget visszautaljuk számodra, a program indulásától számított 5 napon belüli lemondás esetén a részvételi díjat nem áll módunkban visszautalni.

Ha egy másik időpontban mégis szeretnél részt venni az evezésen, akkor természetesen a foglalásodat a meglévő szabad helyek szerint módosítani tudjuk.

Egyéni felelősség

A programjaink természetüknél fogva hordoznak némi veszélyt magukban. A túravezetőd legjobb tudásával és szándékával igyekszik a veszélyeket minimalizálni. Ennek alapvető feltétele, hogy a túravezető iránymutatásait és utasításait minden résztvevőnek a túra teljes ideje alatt kötelező betartani.

A személyes felelősség nagyon fontos, mert a kajak egyénileg hajtott vízi jármű, annak kezelése a te feladatod. A túrán saját felelősségedre veszel részt, a személyi vagy anyagi kárért a Chili Outdoors illetve a túravezető felelősségre nem vonható.

A túrákon a Chili Outdoors által biztosított felszerelés nem rendeltetés szerinti használatából adódó és az eszközök elvesztéséből következő károk megtérítése a résztvevőt terheli. Természetesen egy karc miatt nem kell a hajót megvenned, felújítanod. Egy elveszített szárazzsák vagy mentőmellény viszont megtérítendő.